Instinkt vs. følelser

Det som skiller oss mennesker fra dyr, er at vi har evnen til å utvikle følelser helt naturlig. Når vi kjenner på følelser, skjer det hormonelle responser som en følge av det vi føler. Følelser blir skapt i en del av hjernen som mennesker, men ikke dyr har. Det som er litt dumt med et sånt system, er at vi for ofte lar oss styre av følelsene. Vi benytter oss av feil system.

Selvfølgelig er det bra med følelser, men det er som oftest følelsene som lar oss drifte vekk fra det vi virkelig skal gjøre. Og derfor er det ofte vanskelig å finne ut hva man vil gjøre med livet! Dyr blir satt på jorden. De lever etter instinkt, men ikke følelser. Naturen er brutal, så for å overleve i naturen, så må man ha et godt utviklet instinkt. Hvis dyr hadde manglet instinkt, så hadde de blitt døde rett etter fødselen, og det er jo i alle fall ikke bra. De hadde faktisk blitt utryddet med en gang.

Uansett, når vi som mennesker – intelligente skapninger – styres av instinkt, så kommer følelsene og fikler med instinktet. Vi har også evnen til å visualisere noe som kan skje, og det er også en del av det vi mennesker kan, som ikke dyrene kan. Er du dårlig på å visualisere og opplever at tingene du ser for deg går åt skogen hver gang, så drifter du enda lenger vekk fra dine drømmer.

bilde 2

Hvis du virkelig skal følge dine drømmer, så må du bli et dyr. Du må ta fram jegerinstinktet. Du skal ikke slakte et bytte, men du skal bruke instinktet til å finne din plass her i livet. Du skal leve. Gjøre det som får deg til å føle deg levende.
Alle har en hensikt med sin eksistens, og alle kan finne en ting de kan jobbe endeløse og entusiastiske timer for, dersom man blir eksponert for nok utfordringer og gjøremål. Her slår instinktet inn. Instinktet gir deg en strøm av energi og gir deg en indre tro på at du kan oppnå noe som er stort. Det kan virke håpløst til tider, men når instinktet ditt jobber, så jobber du uansett hvordan følelsene måtte fikle med deg.

Problemet er følelsene. Hvordan skal DU kunne finne din greie når følelsene sier STOPP eller NEI, DU KAN IKKE? Vår største barriere er den vi setter opp før vi opplever suksess. Vi frykter det som vi frykter pesten.
Hva om, hvis, kanskje, kanskje ikke, men tenk om bla, bla, bla..
Instinktet fjerner følelsene, og får deg til å gjennomføre det som er viktigst. Selvfølgelig er vi mennesker også dyr, men forskjellen er at vi er kompliserte vesener. Vi har mer å forholde oss til. Men noen ganger er følelsene i veien. Nei, sorry – flest ganger er følelser i veien!

bilde 1

Hva gjør du når du driver med noe, og glemmer bort tiden?
Hva gjør du når du kjenner en strøm av energi, selv om du er trøtt?
Hva skal du gjøre når du gleder deg som et barn til noe?
Hva gleder du deg til å gjøre?

BRØL neste gang følelsene prøver å drive deg vekk fra noe du elsker og gjøre! 

AAAA Slutt av innlegg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: