Din viktigste dag?

free-inspirational-quotes-with-pictures-free-inspirational-quote-wallpaper-change-65416

Nok en gang vil jeg nevne motgang. Men dette er motgang som får følger senere. Motgang som drar deg mot de riktige tingene. Det er absolutt ikke noe enkel prosess, eller enkel måte å oppnå en endring på, men det er enkelt å sette ord på det og gi deg et bilde av hvordan det kan se ut.

Nummer 1: skam!

Skam sier – Jeg har fått nok! For en viktig dag det kan være for deg.
Snakker du med noen som har en høy posisjon i et anerkjent firma, eller en anerkjent politiker eller innflytelsesrik person i Norge eller andre land, så er sjansen stor for at noen en gang har fått nok.

Når de har fått nok – så studerer de MULIGHETENE og ikke begrensningene. Våkner du opp en dag og finner deg i en posisjon der du må pante flasker for å få råd til brød, så kan det være en dag du sier til deg selv at du har fått nok. Ja, visst er det en bedriten dag, men sikkert som at sola er varm, så er det en VIKTIG dag i livet ditt! Ett år senere møter du på gamle venner som sier «Jøss!», når de ser den nye bilen din og de spør deg, «Hva i helv..?!».
Du smiler, kjenner litt på følelsen du en gang hadde og du sier – «Jeg fikk nok.»
Våkner du opp en dag, ser en reklame for et reisebyrå med en flott familie, og blå himmel, blått hav, blå stor bamse og latterfull glede i skjønn harmoni, kan det være en dag du sier til deg selv – jeg har fått nok! Du sier til deg selv at unnskyldninger for ditt eller datt ikke fører deg noe sted, og om jeg fortsetter med å føle meg som et offer, så vil jeg alltid forbli et offer og jeg vil aldri verden få det livet jeg ønsker.

Du tar en beslutning at du fra i dag har fått nok – du går deg en tur i gaten og smiler til folk istedenfor å titte hardt ned i fortauskanten – og du får et nytt perspektiv på livet. Visst kan det føles jævlig og vondt og skamfullt og bli ytterst misunnelig på en reklame, men likevel er det en viktig dag i livet ditt. Ett år senere har du kanskje møtt en partner fordi du smilte på en dag du ellers pleide å se ned. Og kanskje dere har bestilt dere tur til Kreta?

Du våkner opp en dag, går til speilet og ser deg selv. Tar på forskjellige steder på kroppen din. Skammer deg. Du gråter tapre tårer og du spør deg selv; hvorfor må dette skje med meg?
Så kjenner du på de sterke følelsene av avsky og skam. Kjenner smaken av salte tårer som treffer leppa di og du ser opp igjen. JEG HAR FÅTT NOK.

Visst er det en jævlig dag. Du skammer deg. Du syns ikke noe ved deg er flott, du har selvtillit som er kastet i elva bundet fast til en stein. Men allikevel kan det være dagen som gjør at livet ditt får en ny mening. Et nytt perspektiv. En dag du tar ansvar. Skammen skal ikke få det beste av meg denne gangen. Og du lover deg selv  at du aldri noensinne skal føle det sånn igjen.

Du slenger drittmaten ut av kjøleskapet, du kjøper inn grønnsaker og fisk istedenfor grandis og sjokoladeplater, og du begynner å gå fem minutter hver dag i et høyt tempo (som er en forbedring på 5 minutter). Deretter øker du gåavstanden og hver dag før du knyter skoene, så sier du til deg selv – jeg har fått nok.

Du møter en venn etter et år som du ikke har sett siden dagen du knakk sammen, og vennen din sier «Wooow! Er det VIRKELIG deg?! Du må fortelle meg hemmeligheten!». Du smiler bredt, ser opp mot himmelen og tenker tilbake på dagen på badet.
Du sier – «Jeg fikk nok.»

Nummer 2: Skriv ned avgjørelser du skal gjøre for fremtiden. Bestem deg for hva du skal gjøre, og hva slags beslutninger du skal ta. Det kan være det som gir deg inspirasjon til å gjennomføre noe som ser vakkert ut om ett år, fem år eller ti år. Se på listen jevnlig. Stryk ut det du oppnår. Kjenn på de gode følelsene. Ha en fest om du oppnår noe stort! Og kom deg ned på jorda (kanskje et par dager senere, avhengig av din fysiske form dagen derpå) ved å se på neste avgjørelse som skal forandre livet ditt.

Nummer 3: LYST. Ha LYST til å gjennomføre noe. Noen ganger venter lysten på et avtrekk. På at noe skal skje. Det kan være at du leser et brev, ser en film, får et kompliment, leser en bok eller bestiger et fjell.  Få lyst til å gjøre noe kommer som en følge av ting du opplever og har et forhold til. Vær åpen for alle erfaringer. Ikke sett opp en vegg som stenger ute muligheter. Ikke sett opp en vegg som holder deg vekk fra skuffelser og lykke, menn ta ned veggen! Gå for erfaringen og lev deretter.

En fugl som sitter på en grein er aldri redd for at greinen skal knekke, fordi dens tro ikke er på greinen, men på sine egne vinger. Alltid ha troen på deg selv.

Ingenting kan stå imot den menneskelige viljen. Hvis du lærer deg evnen med å aldri gi opp, og alltid lære av feil – så vil du oppnå suksess. Uansett. Aldri gi opp – og verden vil forandre seg for deg. Hvor lenge vil en baby prøve å reise seg opp på beina før du sier: «Okei, nå har du prøvd lenge nok. Nå må du legge deg!» NEI!

En baby vil kjempe helt til han står på beina. Det er ingen som har lært en baby om nederlag. Med et vanvittig mot, og evne til å gjennomføre, så prøver en baby å reise seg opp uansett.

Lov deg selv det samme. Ikke gi deg selv om du detter ned på rumpa. Ikke gi deg selv om du ikke klarer det første gangen, andre gangen eller den førtifemte gangen. Om det trengs tusen forsøk, så prøv å reise deg 1001! Da er du oppe. Og klar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: