DU ER IKKE EN TOMFLASKE

JOY

Det er så viktig å ha troen på seg selv, og det er forferdelig viktig med riktig fokus. Vi kan være fornøyd med oss selv, men samtidig er vi usikre daglig. Hvis ingen forteller deg hvordan du ligger an, så blir du usikker. Gjør jeg det som er rett? Fremtrer jeg på en måte som ser bra ut? Disse spørsmålene er ikke særlig gode, og det gjør deg egentlig bare enda mer usikker. For det sekundet du begynner å tvile på deg selv, er det sekundet alle de føkka følelsene begynner å velte innover. 

«Gjør jeg det som er rett?», tvinger deg til å tenke på ting som «er det dette jeg vil? Det finnes jo andre ting å gjøre? Kanskje jeg skal prøve noe annet?». Det her er dødelig, skjønner du. Slike tanker vil alltid ta kverken på gleden du egentlig kunne følt i den samme situasjonen.

Du må ha fullt fokus på det du gjør! Når du evner å ha fullt fokus, så vil du oppnå ting som du aldri trodde du skulle oppleve. Når jeg skiftet fokus fra hvor misfornøyd jeg var med meg selv og det jeg oppnådde, og skiftet over til at jeg var stolt og fornøyd, så forandret det livet mitt.

Jeg husker jeg måtte sende en melding til min beste venninne etter en dag jeg jobbet i barnehagen. Jeg hadde jobbet masse med meg selv, og endelig startet jeg å se hvem jeg egentlig var. Og på denne meldingen skrev jeg til henne at jeg var stolt. Og det var en av de første gangene jeg var stolt av meg selv. Jeg var 21 år, og jeg var stolt av MEG SELV for første gang i livet.Det var en prosess. Men det er som å føle at man tar av seg en lenke, og kjenner luften som brer seg over der lenken hadde vært. Det var rart, godt og fantastisk. Det løser ikke alle problemer, men det er utrolig befriende.

Jeg har hørt fine ting jeg har gjort, jeg har oppført meg fint mot voksne og andre medmennesker, og jeg har blitt fortalt at jeg er en av de snilleste guttene i klassen og at jeg hadde mulighet til å prestere godt hvis jeg ville. Jeg var god i fotball og fikk høre at jeg var viktig for laget og at jeg gjorde masse bra i løpet av en kamp. Men ingenting ville feste seg til meg. Jeg kastet vekk gode ord kjappere enn en soldat kaster tilbake en innkommende håndgranat. Og det er en følelse de fleste føler på. Jeg var ikke depressiv, men jeg klarte aldri å se eller si noe som var bra om meg selv. Jeg satte opp et skjold. Det var mer tvil enn tro på alt jeg gjorde. Det hjalp ikke på tankene heller.

Det har selvsagt vært stunder der man oppnår noe. Man får en prøve returnert som har alle riktig, eller man gjør en sinnssykt bra danseoppvisning, eller du blir toppscorer i en kamp for håndballaget ditt. Og man blir stolt – men på bare på innsiden. Og de gode følelsene man får på innsiden blir som regel snakket vekk fra styggen på ryggen innen kort tid.

Om noen sier at prøva er sykt bra, så setter du kanskje fingeren på at den ene feilen av 130 var helt på jordet. Om noen sier at du var flink på danseoppvisningen, så sier du at du har danset bedre før, så det var ikke så bra som du trodde det skulle gå. Om du blir toppscorer for laget, så skal du snakke om de andre som var gode – for selv om du ble toppscorer, så bommet du masse og kunne gjort masse annerledes. Vi lever i et samfunn der det er normalt å bagatellisere gode prestasjoner. Vi tror at vi er tomflasker med 2.50,- i pant som verdi, når vi er verdt en million!

happy-quotes-728
Kast tomflasken. Kast mindreverdighet. Du er verdt mer. Du må bare innse det først!

Jeg vet ikke om mange mennesker som godtar komplimenter eller som blir glad og ikke flau over gode ord. De fleste har en tankegang som jeg hadde. Og det er kanskje derfor jeg også ble så fokusert på å promotere de gode tankene, slik at andre ikke skal føle det sånn. Få andre til å se seg selv som en god person, og ikke gjemme det bort for enhver pris hele tiden.

For du betyr noe. Du er et menneske for fanken! Ditt liv har verdi! Og selv om du ikke alltid tenker på det, så har du mennesker i livet ditt som elsker deg, og du har ferdigheter og egenskaper som er verdsatt av andre. Det må du ikke glemme.

Prøv med å anerkjenne èn eneste ting du gjør i dag. Kun èn ting. Det kan hende at du anerkjenner deg selv med en økning på 100 % som en følge av det. Det kan være starten på noe veldig vakkert! Og befriende.

En kommentar om “DU ER IKKE EN TOMFLASKE

Legg til din

  1. Fy faen noe så bra!! Får en liten strøm av nye tanker når du poster på instagram eller her.. Du har kanskje ikke nådd ut til så mange du vil enda, men det vet jeg du kommer til hvis du fortsetter sånn her, for det er kjempebra! Uansett har du nådd ut til en kusine, som (som mange andre også helt sikkert gjør) kjenner seg veldig igjen i det du skriver. Heia Marius!!!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: