KAKE!

kake

Bli et kakemonster!

Du strekker deg etter smuler når det er en kake foran deg. – Sade Burrell

Du kan ikke lage en vakker kake av smuler. Jeg er lei av rullekaka på Rema. Jeg vil ha en kake som er verdt 20.000 kr! Utseende, smak. Alt er bedre med en kake som er verdt 20.000. Har du noen gang sett noen som spiser en kake som er verdt 20.000 kr, som ikke smiler?! Det kan hende at man ikke har sett så mange som spiser kaker som er verdt såpass mye, men heng med meg nå.

Når du har en belønning som er mye større enn hva du går for som du potensielt kunne fått, må det en forandring til for å forstå hva du virkelig kan oppnå. Det gjelder alle aspekter ved livet. Forvente mer enn du i utgangspunktet forventet av deg selv, og deretter nå målsetningen vil få deg til å vokse og oppleve godfølelser du aldri opplever ellers. Som å spise en deilig kake.

Smulene man går for – ting, mål, omgivelser man godtar som ikke gjør at du må strekke deg etter noe spesielt. Du har greie venner, et greit liv og alt er gjennomsnittlig og man er komfortabel som bare det. Det er de store bitene i livet omgjort til liten skala. Du følger retningslinjer i livet du på en måte har smeltet inn i, men ikke rukket å reflektere over eller tenkt på om du skal godta eller ikke. Livet skjer, men du er ikke bevisst på det før du opplever en krise, at du begynner å bli gammel, eller at du endelig klarer å innse at livet trenger mer. Du finner et nytt perspektiv.

Når du går for smuler, mens du har en kake foran deg, vil det ikke bare gjøre livet kjedeligere. Det vil gjøre at man stopper utviklingen som menneske.

Alle vil være gode medmennesker, men ikke alle tenker over hva et godt medmenneske er. Alle vil være gode mennesker, men ikke alle tenker over hva gode mennesker gjør! Man har sin egen greie som funker, og slik går hverdagen rundt i første gir, sakte nok til at man kan plukke opp smulene som ligger langs veien.

Du blir ikke mett av smuler. Du går sulten gjennom livet, men du tar til takke med smulene livet gir deg. Du tar en sikker utdanning, har en partner som er helt grei, bilen er ok og klærne er greie, men de passer aldri perfekt. Det er ikke helt slik du hadde forestilt deg. Og det er tidvis frustrerende.

Hvis du er et kakemonster er du også sulten. Forskjellen er at du velger de store tingene. Du vil ha en stor belønning, og smuler er uaktuelt! Du tar sats og tar fatt på utfordringene som livet gir deg, men du stopper ikke her! Du er sulten. Du ser kaken. Smuler er ikke et alternativ. Du setter deg ned og tenker på hva du kan gjøre for å få den. Du prøver å gjøre alt for å finne en vei som leder deg inn på benken til bakern. Når du ser kaken, vil kakemonsteret i deg slippes løs!

Men hva er egentlig sulten du føler? Hva er en kake for deg?

  • En kake er en belønning som får deg til å vokse. Som får deg til å strekke deg litt lenger. Som får deg til å se et større bilde. Den får deg til å se en bedre fremtid som en følge av noe du oppnår.
  • Plukke smuler er å velge en utdanning fordi du MÅ, ikke fordi du vil ha den utdanningen du driver med. En kake er noe du får når du har et klart mål med utdanningen, og du får en belønning i form av en jobb du virkelig vil ha når utdannelsen er ferdig.
  • Kaken er foran deg – bare du strekker deg etter den.
  • Plukke smuler er å skjule følelser for de du er glad i. En kake er noe du får når du anerkjenner de du er glad i – og får dem til å føle seg verdsatt. Kaken kan også være din store kjærlighet eller en ny bestevenn.
  •  Du plukker smuler når du er hjemme fordi du er redd for å utfolde deg. Kaken står og venter på arenaen du kunne utfoldet deg på.
  • Jeg plukker smuler når jeg ikke er fornøyd med meg selv. Jeg spiser verdens beste Napoleonskake når jeg anerkjenner mine gode sider som gir meg troen på at det jeg gjør er bra nok, og det gir meg bedre forutsetninger videre i livet.

Smuler er noe du får når du ikke må gjøre svært for å få det. Smuler er greit og du overlever. Men du blir ikke mett. Vær et kakemonster og gyv løs på kakene i livet ditt! Det vil få frem gode følelser og få deg til å sprudle! Kaken er rett foran deg.

Strekker du deg etter kaken – eller plukker du smuler?

En kommentar om “KAKE!

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: