Du er du og du duger!

Dr Seuss

Du er unik. Faktisk finnes det ikke en eneste person på denne jord som er helt lik deg. Du er deg på en måte som bare du kan. Du ser ting på din egen måte, du snakker på din egen måte og du kler deg på din måte. Det er ingen som går på samme måte som deg. Du har din egen stil. Ingen behandler moren din slik som du behandler moren din. Ingen tar vare på mennesker på den måten du tar vare på mennesker. Du er unik. 

Du har dine egne følelser. Ingen kan føle de følelsene som du føler. Du kan se ting som ingen andre ser. Du kan være kreativ på en måte som bare du kan. Du kan lære deg ting som ingen andre kan. Du lever i en verden fylt med muligheter, og du kan gripe dem. Ingen kan fremstå som deg i sammenhenger. Du kan være deg selv. Du trenger ikke kopiere andre for å være deg. Du trenger ikke snakke som andre, kle deg som andre, gjøre valg som alle andre for å være deg.

Kan du se det litt klarere? Du er ikke som alle andre. Du har ferdigheter og en væremåte som ingen andre. Og når du evner å være deg selv – det er da livet skjer. Det er da du kan gjøre ting som betyr noe for deg. Ikke høre på hva alle andre sier hele tida. Alle andre har ikke peiling på hva slags ambisjoner du har. Ikke hør på andre hele tida. Du har dine drømmer, og de har sine drømmer. De er garantert ikke like! Du kan drømme om hva du vil, og ingen har rett til å peke fingeren mot deg å si at du ikke kan!

Men du må tørre. Du må tørre å gi litt blanke. Tørre å la deg sveve fritt i ditt eget univers. Hallo! Du vet innerst inne hva du egentlig vil! Det som gjelder nå er at du ikke skal være feig. Tørr å stå opp for den du er. De riktige menneskene vil du ha tett inntil ditt bryst, for det er de som bruker mest tid med deg som har sitt å si. Og de vil ha mest verdi for deg som menneskene. Det er de du vil huske når du spytter ut gebisset på gamlehjemmet for å sette deg godt tilbake i godstolen og mimre.

En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen. – Per Fugelli

Er det ikke rart hvordan de som vet minst om deg snakker mest?

Hva vet vel dem om deg? Seriøst? Og du bryr deg om hva dem sier, for dem er jo så kule og alle på skolen eller jobben liker dem og bla, bla, bla. Det er jo disse menneskene som er viktig for deg i livet? Viktigere å føle seg kul enn og føle seg verdsatt?
De som snakker dritt kommer ikke til å bli noe mer enn deg. Du må ta et valg om å være tro mot deg selv. Ellers så kan du bare befinne deg i at folk snakker dritt, for det gjør dem! Åja. Vær du trygg. Folk elsker å snakke dritt. Helst bak ryggen. Noen rett i trynet. Dem er så usikre på seg selv at dem spytter flammer mot deg i stedet for å snakke vanlig. Mens de selv brenner innvendig. Og du blir påvirket. Du brenner deg. Og som en følge av det kan det hende du får stygge brannsår. Som ikke går bort.
De som har det godt med seg selv – har de behov for å rakke ned på andre?
Prøv å sette perspektiv på det; din beste venn eller dine foreldre. Om du hadde spurt hva de synes om deg – hva hadde de svart? Disse menneskene som har kjent deg mesteparten av livet. Disse menneskene som har sett dine gode og dårlige sider, men som fortsatt smiler til deg. Som holder ut med deg uten at du starter en prosess med å passe inn for andre. Burde man ikke vært flinkere til å lytte på hva de har og si om dine gode sider, fremfor å høre på de som kun ser en dårlig side og lar den bli fokus for enhver pris?

Tenk på det neste gang, hvis noen fokuserer på dine dårlige sider. Tenk på din beste venn istedet. Hva ville han eller hun sagt? Og ta med deg dette sitatet fra Les Brown (en kjent og ekstremt inspirerende foredragsholder fra USA):

Aldri la noens mening om deg bli din realitet.

Det kommer snart en instagram-konto i forbindelse med bloggen, slik at du kan få se bilder med sterke budskap og noen kommentarer fra meg som kan forsterke din motivasjon! Stay tuned.

3 kommentarer om “Du er du og du duger!

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: