Fokus pokus

Hovedforskjellen for de som lykkes, og de som ikke lykkes, handler om tankesett. Hvordan man ser ting annerledes. De som lykkes søker muligheter og man lærer og feiler mer enn andre. Når det gjelder frykt så er hovedforskjellen slik, og jeg skriver det alene fordi det er forbanna viktig: 

Mens de som ikke oppnår suksess frykter å gjennomføre og oppnå en drøm, så vil de som opplever suksess frykte hva som skjer om man ikke gjennomfører eller oppnår sin drøm.

Ser du forskjellen?

Du har de som frykter det å gå etter drømmene, og du har de som frykter det som kan skje hvis de IKKE følger drømmene sine. Det er så simpelt og fantastisk, og det setter frykten i et annet lys. Det er så kritisk at man ser seg selv oppnå de tingene man vil, eller så vil det falle bort. Hvis du frykter hva som kan skje når du skal gjennomføre noe, mest fordi du er redd for hva alle syns, at du ikke er bra nok, at det du gjør oppfattes som teit eller hva det måtte være, så vil du mest sannsynligvis aldri gjennomføre. Hvis du har en drøm som hele tiden blir mindre fordi du opplever frykt, så vil drømmen bli så liten tilslutt at du aldri vil gjøre noe med den!

Om du har en drøm om å starte opp et klesmerke, lage ditt eget potetgull, eller starte din egen cafè, så er det hundrevis av ting du må stilling til.
NEI! Det er det ikke! Du må ha trua. På at det du har å tilby er unikt, og ikke likt andre som er i markedet og du må kjøre på med alt du har. Men hjulene som ruller når du setter i gang, får raskt kjepper i dem dersom du hele tiden bekymrer deg for hva, hvis, om, at, shit, bla, bla. Det funker ikke. Frykten tar overhånd. Og den dreper de fleste av drømmene vi har gjennom livet.

På en annen side. Hvis du vil starte et klesmerke, lage ditt eget potetgull eller starte din egen cafè, så er det mulig å gjennomføre med et annerledes tankesett. Du ser på klesmerke ditt som unikt. Du føler at dette merket representerer noe nytt, noe eget og noe som folket vil kunne få lyst til å kjøpe. Kanskje du er mer miljøvennlig enn konkurransen du har, kanskje du sørger for at arbeiderne som produserer klærne i u-land får bedre vilkår, og du støtter opp om dette i merkebygningen din, eller bare helt enkelt at du har unike design som du klør i fingrene etter å få satt på trykk. Du er redd for at du ikke får sove om nettene om du kaster vekk denne idèen, og du vil gjøre alt i din makt for å få det til!

Samme med å lage ditt eget potetgull. Du føler at smaken din er unik, du kan lage de kuleste potetgullposene, og andre viktige vilkår som ligger til grunn for at du bare føler at du MÅ få prøvd ut denne idèen. Folket trenger dette potetgullet! Jeg må få det til verks!

Skal du åpne en cafè fordi du har en drøm om å gjøre dette, og fordi du har masse å tilby som ingen andre har, eller du rett og slett har en perfekt cafè-idè som passer perfekt til et bestemt marked, eller et perfekt sted som du kan se klart for deg. Du er ikke redd for å feile, men du er redd for du ikke vil være særlig stolt av deg selv når du ser tilbake om noen år og konstant får tanken «hva om?». Du er redd for å ikke realisere, og dette er det motsatte av frykt. Dette er lidenskap og glede og evne til å ofre, og prøve og feile. Dette handler om liv, og dette handler ikke om å være komfortabel. Dette handler om å tenke annerledes og snakke seg til fremgang, fremfor å stå fast i motgang.

Hvor mye koster det å prøve ut en idé, og feile? Spør du meg er det ikke annet enn viktig lærdom dersom man ikke lykkes. Det koster masse når man opplever frykt, men det koster ingenting om man har fokus på forbedring og behov for å realisere. Les deg opp på det du driver med, og finn fagpersoner på området som kan det du holder på med – og plukk ut de beste rådene de kan komme med, og ta det et steg videre derfra. Suksess er som en lås. Det har ikke noe å si hvem som vrir om nøkkelen, så lenge nøkkelen passer i låsen! Hvorfor ikke deg?

Skriver du blogg og publiserer et dårlig innlegg, så er det bare å lage et nytt. Skriver jeg dette innlegget og ingen vil ha lese, ja, da må jeg skrive bedre neste gang. Men jeg har prøvd. Og når jeg prøver på ting som virker umulig med en gang, så er jeg stolt når jeg gjennomfører. Digg følelse! Kanskje jeg må bruke noen bedre eksempler neste gang? Potetgull? Seriøst? Jeg skal hvertfall skrive og feile lenge. Jeg har troen på at denne bloggen kan hjelpe mennesker, så jeg bryr meg ikke om hvor mange innlegg som suger, bare de blir gode tilslutt. Denne siden kom opp som følge av at jeg fjernet frykt, og fikk fokus på at jeg faktisk kan gjøre noe med det jeg kan.

Ingenting behøver å være perfekt. Er noe du skaper perfekt, så er det ingenting å hente lenger og du vil miste motivasjonen. Gjør masse feil. Det er den sikreste måten å finne ut hva man er god på, og hva man ikke er fullt så god på. Selv lærer jeg mest fra de tilbakemeldingene som er negative (helst konstruktive), for da har jeg noe konkret som jeg må justere. For eksempel når jeg spilte fotball var jeg mer interessert i å høre hva jeg gjorde mindre bra, enn hva som var bra. Jeg skjønte jo at å score et mål er en bra ting, og jeg skjønte at målgivende pasninger var stjerne i boken. Jeg behøvde ikke høre det så ofte, selv om det er behagelig med litt skryt iblant. Først når jeg fikk vite at jeg posisjonerte meg litt feil under visse situasjoner, eller at jeg ikke angrep de riktige rommene jeg skulle angripe på midtbanen der – ja, da har jeg noe jeg kan forbedre meg på. Nå har jeg noe konkret jeg kan utvikle meg fra!

Hvis du lærer evnen å omfavne tingene som ikke går som planlagt eller som ikke er noe bra i det hele tatt, så vil du lære deg utvikling. Om du har fokus på å lære og forbedre. Utvikling er viktig og nødvendig for at du skal bli et bedre menneske. Jeg er så takknemlig for alle menneskene som fortalte meg når jeg gjorde noe feil. For det er ikke alltid man legger merke til det selv. Rett og slett fordi det ikke er fokus. Og man gjør masse feil i løpet livet. Steike. Prøv i alle fall å ha fokus rettet mot noe som er bedre for deg. Ikke ha fokus på gresset til naboen din. Om det er klipt eller ikke klipt, så får du ikke gjort noe annet enn å klage. Ha fokus på ditt eget gress. Klipp det riktig, og fjern ugresset. 

therock

Dwayne «The Rock» Johnson har et magisk fokus! Søk på YouTube og se og lær.

En kommentar om “Fokus pokus

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: